Paddling med gobitar

Idag är ingen vanlig dag, nej för idag har vi paddlat kajak med delfiner!!!! 8.10 hämtade de oss, mulet väder och rätt så trötta svenskar var deg som hoppa in i bilen. Vi var väl inte för entusiastiska och förväntningarna var väl inte jätte höga. Men sakta men säkert växte spänningen och vi vaknade till liv när vi ska signa in oss och tanten skriker ut: TWO MORE FROM SWEDEN! Those dolphines better watch out, people from Sweden loves eating dolphins.... Eeeeeh  vänta lite, vaaa???? Haha vi fattade inget. Sedan var det bara hoppa i kajakerna och bege sig ut i vattnet, som faktiskt var lite kallt. Vågorna slog in över oss och ibland var det enda man såg en stooor våg. Vi paddlade till en udde där det brukade va delfiner, men inte en enda fena såg vi. Istället skulle vi ta oss i land för lite te och kakor, och för att ta sig i land för man tvungen att surfa in med kajaken. Skitlätt såg det ut, så när vågen kom paddla vi som attan och kajaken gick som en kanon genom vattnet. Sen började båten dra mot sidan och i panik satte båda ner sina paddlar i vattnet och då tog det bara någon sekund innan det låg två svenskor och asgarvade i vattnet. Kajaken åt ett håll och vi åt ett annat. En vänlig guide kom och hjälpte oss upp igen, så det var bara hoppa på nästa våg för att ta oss ibland. Denna gången satte ingen ner sin paddel och det gick riktigt bra, tills vi nästan var i land för då valde båten att kollapsa igen, och vi trillade rakt ner i sanden. Alla andra hade tagit sig helskinnade till stranden, förutom team Sweden, ingen är förvånad! 

Sedan blev de som sagt kakor och vi fick ge tips på hur man bäst tillagade delfin och hur det smakade. Vi meddelade att de smakar gummi och kyckling och att de ska tillagas på grillen med vitlök och lemonjuice. Samtidigt började vi skymta delfiner långt ute i havet. Detta är väl det närmaste delfinerna vi kommer komma tänkte vi och hoppade i kajakerna igen. Men tio minuter senare såg vi dem igen. Eller ja, Elin såg dem. Emmy kollade åt fel håll och för långt bort och såg inte en enda fena, medan Elin skrek och pekade vart hon skulle kolla. Sedan kom de simmande mot oss, och vi var omringade. 20 delfiner hoppade runt oss, vissa bara två meter ifrån vår kajak. Så häftig känsla att vara mitt i flocken. Vi har ju ingen vattentät kamera så så många bilder blev det ju inte direkt, men vi minns! Vi vet inte om vi hade tur eller om alla ser så mycket delfiner, men coolt var det hur som!!!

Sedan var det dags att bege sig hemåt. Armarna började bli slitna men vi skulle ändå race:a med några canadensare. Vi ledde överlägset tills dem fick tag i en våg, krockade med vår kanot så vi snurrade runt och dem flög iväg. Inget FairPlay där inte... Sen var deg bara det där problemet att ta sig i land igen. Denna gången satte bara Elin ner sin paddel för att försöka styra, och det gick riktigt bra, till att börja med. Sedan välte vi för tredje gången denna dag medan i princip alla andra tog sig i land torra och glada. Kajaken tog sig till stranden själv och vi kom plumsandes efter. Man måste ju som sagt bjuda på sig själva!

Riktigt riktigt bra morgon, även om solen lyste med sin frånvaro så var vi nöjda och belåtna. Men nu får solen gärna visa sig för vi är trötta på moln nu. Två dagar utan sol, detta är inte okej.

Bjuder på en bild från igår istället! Det kryllar av svenskar här, vi är överallt helt plötsligt. Swedish holiday maffia!

Kommentarer från er söta läsare.

Låter ju skithäftigt! Men... Är det inte ett "måste" att ha en vattentät kamera när man är på Big Adveture???

Svar: TJÖTA!
vihajar.blogg.se

2013-12-12 // 07:10:15
» ; )

; )

2013-12-13 // 22:21:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback