Bästa dagen på länge!

Okej, detta kan vara bland den bästa dagen på länge! Den började med rätt tidig uppstigning för att sedan bege sig till typ anledningen vi ville åka till Australien: Australia Zoo = krokodiljägarens zoo. Har alltid vilja åka, och nu var de äntligen dags! 

Vi åkte med våra svenska kamrater från fraser som vi umgåtts med de senaste. De har en egen liten van och de va precis att vi fyra fick plats. Så efter lite felkörningar kom vi efter någon timmes färd äntligen fram. Jag, Elin, erkänner att jag var som ett otåligt barn på julafton innan vi gick in, men alla var faktist förväntansfulla. Sedan väntade en dag med massa olika djur och äventyr. Vi matade kängurur, spanade in jätte ormar, höll i krokodilbebisar och ödlor, såg giraffer, noshörningar, och zebror, klappade koalas, såg vombats (Linnea Bolin, tror du skulle uppskatta dessa djur, var som stora marsvin!) som åkte skrinda, kollade tigershower och tigerungar (man kunde klappa tigerungarna, kostade bara 100 dollar, billigt och bra!) och självklart den stora showen med krokodilerna. Det är sjukt hur jäkla stora, snabba och smidiga de är! Showen innehöll även massa otroliga fåglar som flög i princip in i huvudet på en och gjorde massa konster, men krokodilerna var svårslagna. Dagen flög förbi och poff så var den över. Visst är de väl ett zoo lite som alla andra, men ändå, nej, det är något speciellt med att vara där.
Innan vi åkte stack vi även in näsan på djursjulhuset, och där satt de sötaste koalabjörnarna man kan tänka sig. Med jättegips runt deras små fötter satt de där och såg så bedrövade ut, man smälte och ville ta med alla hem. Nöjda och glada satte vi in kosan mot nästa anhalt som var... IKEA!!!!!

Det går inte beskriva känslan av att se den där tråkiga blå/gula byggnaden. Att gå omkring och läsa svenska ord, strosa omkring bland julsakerna, äta köttbullar (!!!!!!!!!) med brunsås och potatismos, gå och kunna plocka lösgodis som man själv vill ha. Ja vi var i himmelriket! Vi hann äta både köttbullar, glass, korv och kanelbulle innan vi begav oss. Även pepparkakor, glögg, knäckebröd, nyponsoppa, julmust, brunsås, mer kanelbullar och själkvart lösgodis fick följa med. Någon av oss nöjde sig med en påse godis, någon annan plocka på sig två, ni får gissa vem själva :) om Elin såg mest fram emot zoo:t idag, var nog Ikea Emmys höjdpunkt. Lyckligare tjej får man leta efter när hon stod vid godishyllan. Nu kan även vi fira första advent med lite julstämning, och innan vi lämnar Brisbane blir det minst ett Ikea besök till. Det finns inget som Sverige vänner, njut av vårt avlånga land!!!!!!

























Kommentarer från er söta läsare.
» Bolin

Åh vombats låter fantastiska 😃😃

2013-12-03 // 23:40:22
» Eve

Av alla djur ni träffat tror jag ändå ikea ormen är finast

2013-12-04 // 07:53:32
» Phar

Hörde av säker källa (Lisa K) att Elin även gillade lingonsylten... Stämmer detta???

Svar: Källan är rätt informerad! Det slank ner på några få röda
vihajar.blogg.se

2013-12-04 // 19:13:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback