Pannkakskväll!!!

Pannkakor stod det på menyn i onsdags! Alla svennebananer på rummet handlade och lagade lite go mat tillsammans och hade filmkväll! Självklart blev det även en hel del godis (Elin börjar bli trött på emmys godissnaskande nu...). Skönt att spendera en kväll i soffan!




Glider!

Slappisdag! Halva dagen gick åt att ligga och skratta åt gårdagen, så det tog ett tag att bara hasa sig ner ifrån sängen. Nu ligger vi vid lagunen i Cairns med våra svennebananer, lyssnar på musik och busar i vattnet. Man ska ju inte klaga. På schemat står det tvätt högst upp med stora bokstäver, för vi har nämligen inga rena trosor till morgondagen.. 
Imorgon drar vi till jungeln ett par dagar, upphämtade redan sju på morgonen!! Därför blir det nog ingen utgång ikväll, men det blir ju aldrig som vi tänkt oss, så kan inte lova något.
Hoppas att alla har det sämre än oss där hemma! :D



Blommig falukorv till lunch

Just nu sitter vi på ett svenskt fik och äter korvstroganoff, ni anar inte hur gott det är!! Vi fick detta härliga tips från våra nya svenska rumskompisar, här går det även att köpa lite lösgodis (21 kr/hg!!!!), chips och ostbågar (35 kr/st!!!). 



Största jävla mördarmonstret!!

Nu är vi tillbaka på gilligans igen efter några fantastiska dagar på båten! Det var ett riktigt trevligt gäng vi hamnade i, riktiga knasbollar allihopa. Vi har blivit prodykare och får nu dyka själva till 18 meters djup, men vi råkade alltid hamna för långt ner ändå av någon konstig anledning... Vi har sett världens finaste korallrev, sköldpaddor, hajar och en massa annat, måste även tillägga att emmy gjorde nattdyket!!
Väl på fast land så bestämmer sig alla för att gå ut och äta och ösa lite i Cairns framåt kvällen. Det blev ännu en kalas kväll som var något utöver det vanliga!














Under the seaaaa

Då var det kirrat! Licensierade open water divers och om 30 min gör vi vårat förta dyk ensamma. Den stora frågan är hur vi ska hitta tillbaka till båten.... Men det löser vi då! 

Den största uppgiften idag är att övertala min Buddy att följa med på kvällsdyket inatt, vi får se hur det går, annars är jag buddylös...

Några fina bilder bjuder vi i alla fall på, enjoy:



En av våra nyfunna vänner vars namn är svårt att uttala, så vi kallar henne lissan/liss.. Hon är 25 år och från Holland om någon undrar!




Skepp oboy

Första dagen ombord avklarad! Vi snorklade innan och både såg och klappade sköldpaddor! Så coolt!!!!

 Om någon känner för att ge mig en sen födelsedagspresent eller tidig julklapp vore en undervattenskamera perfekt! Just sayin!!!!


Vårt dykar gäng!






Blubb blubb

Nu är vi tillbaka med internet och glada magar!

Efter två dagar med poolträning och massa infofilmer har vi nu gjort våra första dyk i havet. Så jäkla häftigt!!!! Vissa av fiskarna är otroliga och det farligaste vi sett är en liten stingrocka bara.

Allting har annars gått väldigt bra, var bara en gång första dagen de va lite trubbel. Annars möter emmy sin rädsla för vatten och fiskar galant, så grym är hon! 

Imorgon gör vi de sista dyken i kursen och på tisdag så är vi certifierade dykare! Vi skulle ångrat det så om vi inte gjort detta, värt varenda okänt öre vi spenderat! 


Mitt ute i ingenstans, snart kör vi mot barriärrevet! 

Rum Forrest ruuun

Ett löppass senare och man får återhämta sig till emmys ljuva röst från duschen. Just nu sjunges Åh vad det är skönt att va naken, en fröjd för örat!

Imorgon börjar vårt första äventyr med dykcert! Två dagars träning sedan tre dagar boendes på båt med dykningar både på dagen och natten. Kan inte bli annat än succé!


Här bor vi förövrigt! 

Sunnie day

Idag är det tryckande varmt och solen börjar nu kika fram! Vi smörjer in oss hela tiden men frågan är om vi inte kommer bränna oss (eller Elin iaf) ändå...

Igår blev det bingo då som sagt, ingen vinst för oss men revanschen kom senare! En av våra rumskompisar hade skrivit upp sig på någon gladiatortävling och tyckte vi skulle haka på. Fanns tyvärr bara plats för en så ankan tog på sig rollen som Hero! Sjävklart blev det succé, obesegrad genom hela racet och hon blev 50 dollar rikare, fick några gratis dricka kort och VIP-armband som vi inte har någon aning vad de betyder...





Nu kallar poolen!!!




@ Gallians

Anlänt till värme och troligen ett härligt place!!! Nu står det bingo på schemat och vi är helt lost! Bor med 4 tjejer, 2 från canada, 1 från Australien och en från Irland... Blir att snacka riktig engelska från och med nu! 


Ankan har precis blivit signad av bingoberra!

(Btw, killen va svensk, vi gjorde bort oss!)

PS

Kan passa på att säga att ni inte behöver bli oroliga om ni inte hör från oss på ett tag, eftersom vi inte vet när vi har internet nästa gång. 

Emmy har också blivit genomsökt efter explosiva varor här på flygplatsen, så ni som oroar er för det kan slappna av, hon gick igenom kontrollen! (Och precis gjort bort sig då en kille bredvid enligt Elin frågade något på svenska, och ankan svarar på engelska.. och nu har vi ingen aning om vad han egentligen sa eller pratar för språk, han har dock flugit med SAS.. Hmmmm)

Fruit flies like bananas

Helo mates!
Då sitter vi på ännu en flygplats och försöker döda tid, idag är det choklad och bananer som får tiden att gå!

Annars sitter vi och funderar över hur det blir med vårt dykcert... Tydligen kan det vara svårt att få ta det om man har astma (daaaamn you astma!) och tydligen måste man betala 55 dollar för att ens få veta om man kan köra eller inte... Kul att lägga ut massa pengar bara för att få veta att Nej, du får inte dyka! 

Aja, lite mer choklad får muntra upp oss nu, tveksamt om den kan bota våran konstanta hunger dock...








All around the world

Godafton! Ikväll är det sista kvällen i Melbourne och det har det varit avskedsfest för oss! Det var massa folk från olika håll och kanter och när vi alla, typ 11 pers, var samlade insåg vi att ingen var ifrån Melbourne. Det är nästan helt omöjligt att hitta någon som kommer härifrån, det är en så internationell stad, galet! Idag var det bland annat med folk från Slovenien, Ecuador och vi från Sverige. Blev en härlig pizza kväll då alla hjälpte till att baka och framförallt att äta! Det enda som saknades var Jönköpings kebabsås...

Elin bjuder på dagens bild, tyvärr har vi ingen bild på alla galningar som varit här  idag :(




The last day

Idag är våran sista heldag i Melle! Vi har rätt ut alla frågetecken hos peterpan och vi börjar nu känna oss säkra på det som komma skall. Vi längtar så efter sol och värme just nu så Cairns känns som rätt resemål!

Vi börjar också sakta men säkert ta över huset här mer och mer. Framförallt på skofronten, då det bara är vi som tar av oss skorna! 




Hungry like a wolf

Vi förstår ingenting, vi går omkring och är hungriga här 24/7! Idag åt vi gröt och pannkakor till frukost och blev super mätta. ÄNDÅ är vi hungriga två timmar senare och håller på att svälta ihjäl. Vi kommer se ut som sklett när vi kommer hem!

Men ikväll står vi för middagen. Lax och potatismos med dillsås och glass till efterrätt, som tack för att vi får bo här. Vi har, trots våra invändningar, vänligt nog få stanna tills onsdag då vi åker mot Cairns, och våra backpackerplånkor har aldrig varit gladare! 



Såhär ser en vanlig dag på capelstreet ut! 

Haven't you heard? Bird is the Word!!


Idag har vi varit på utflykter må ni tro kamrater! The great ocean road stod på schemat! Men de började sådär med att att vi inte hittade rätt gatunummer (systemet här borde få sig en uppdatering, på ena sidan är det nummer 176 och på andra 320... Och två hus längre bort 312) och att bussen som skulle hämta oss var sen med 30 min, men tillslut var vi äntligen påväg!

Under dagen mötte vi fantastiska vyer, fåglar, koalabjörnar, turister, sol, regn, blåst, korv och längtan efter svensk mat som är omöjlig att få tag i. 

Dagen har annars varit helt ok, men den är tyvärr inte fulländad... Inte en enda kängru har vi fått se! Trots att vi spanat som galningar :( dock har vi sett 2710176181 miljoner får och 628191 miljoner kor. Ankan räknade!

Nu blir pappa Lennart glad, massvis med fåglar! Vi skådade även vita papegojor med vit tofs på skallen!



Urläcker utsikt mitt ute på ocean road. Mycket tjusigt, men påminde aningen om vägen mellan hva och Gränna.. Haha! Vågorna var det sjukaste, tre gånger så stora som rosenlundsvågorna!




En gosig krabat som precis slår upp de små ögonen!



Lunchplacet!


The tewelve apostles, häftiga!











Förälskade i Melbourne!

Idag har vi varit på långpromenad till The royal botanic garden. Det är ungefär 40 minuters färd, om man går rätt. Där har vi kollat på världens alla växter, konstiga fåglar och kaktusar i alla former! Väldigt fin och ENORM park, det var flera bröllop och hur många släktkalas med långbord som helst, sjukt mysigt! Vi lyckades även skåda den fräna varelsen fruitbat, vegteriansk fladdermus!

En långbent rackare i parken

Den här känner ni nog igen! Dock ganska lik ovanstående


Härliga Melbourne!

Fika paus i parken!

Dessa gosiga hästar springer förbi vårat hus vare morgon, innan de travar runt mitt inne i stan hela dagarna. De tar samma vägar och filer som bilarna och har regestrerings nummer och allt!

Turisterna är i farten igen och tar bild med levande stengubbar! Observera att den ena gillar att pilla lite i öronen!



Ett träningspass och lunch senare


Eloge till oss! Varmaste dagen hittills och då väljer vi att träna... Smart drag! 
Men det var något våra kroppar behövde!
Harmoniska Amy!

Svettiga Allan! (Elin är väldigt svårt att uttala, så går under namnet Ellen, Ellin, Elien och idag var jag Allan!)

Ni får avgöra själva vem som jobbade mest!

Tjenaaaa

Ny dag, nya möjligheter! Men nu en update om gårdagen:

Efter bokat vårt livs äventyr så tog vi oss ett besök på stranden. Det blåste som tusan men hittade man en plats i lä, var det fantastiskt!


På kvällen efter att hämtat takeaway (någon liten maracokansk restaurang där man var tvungen att ta med egna grytor som de la maten i) så begav vi oss ut för att upptäcka nattalivet i Melbourne. Vi hade ingen aning om vart vi skulle så vi traska runt och frågade lite, träffade svenskar, danskar, finnar, canadenser och tyskar! Det slutade med att vi fick komma in gratis (mer backpacker poäng!) på någon klubb och vifta lite på rumpan några timmar! 

Klubben stängde 07.00 (!!!) men klockan två var vi beredda att slänga in handduken. Med kartan i högsta hugg (vi skulle aldrig överleva utan den, går alltid fel när vi ska hitta hem och tar alltid olika vägar) men tillslut kom vi rätt och kröp ner under våra filtar och sovsäckar, rätt nöjda med kvällen ändå :) 



Idag är planen: träning, gemensam lunch med vårat hushåll sedan stranden! 20 grader idag, och nu är klockan 11 bara, äntligen värme <3

(Härligt att Hv vann med, wohooo)

Germaaaaans

Av någon anledning tror varannan jävel här att vi är från Tyskland, vi fattar ingenting!!! Är vår engelska SÅ dålig? Skärpning folket i Melbourne!


Himmel och pannkaka!

Idag har vi färdigställt hela kalaset, rensat bort ett par aktiviteter och sparar de mest awesoma man kan tänka sig!! Här är några av alla godbitar

Dykarkurs i Cairns i 7 dagar! Börjar med grunder och avslutar i barriärrevet, dyker under alla olika tider på dygnet (även nätter... Milda Matilda!!)


Utflykt utmed the great ocean road! Obligatoriskt!

Paddla kayak med delfiner ❤️

Jeeptur på fraser Island där man alla bor under bar himmel! 


Bo på en båt i whitsunday. Bubbelpool, rutschkana och alla härligheter!


Surfkurs i en vecka, Living the dream!


Hoppa fallskärm! Australiens högsta, med landning på stranden

Jungelsafari, monkeystyle!

Extreme rafting




Livet från den ljusa sidan

Såhär ser det ut när man slår upp ögonen till en ny dag i Melbourne:




Boka eller icke boka....

Ikväll är det mycket beslut som ska tas och tankar som ska tänkas... Ska vi till Cairns nästa vecka? Ska vi boka upp oss i två och en halv månad framöver utan att ha chansen att ändra? Ska man bara köra? Och ska man verkligen punga ut cirka 40000 bara sådär utan att fatta någonting, fast då få kanske livets resa?? Tja... Kanske är det PRECIS det man ska?!! Imorgon återvänder vi till de trevliga killarna på peterpan, får se vad de lyckas lura på oss härnäst!

Vi avslutar i alla fall en lång o kall dag på bästa sätt och med vetskapen att imorgon ska det iaf vara soligt och +20 grader, tack vädergudarna <3




Inatt är de ombytta roller, Elin på golv och ankan i soffan!

Grön korv i sikte!

Ikväll lagade vi middag till alla i hushållet, och vi slog till med en riktig festmåltid - makaroner, korv och ketchup! Det kan ju bara inte gå fel tyckte vi, trots att alla skrattade åt oss, man äter tydligen inte ketchup här, inte ens på pasta.... Men fel kunde det tydligen bli, för ju mer vi stekte korvarna, desto grönare blev dom... De påminde verkligen om flygplanskorv. Det var inte riktigt vad vi tänkt oss, men det viktigaste är att det var kött! Kött är gött!

De stackarna som fick låtsas tycka om maten:



Vi älskar Peter pan!!

Skepp ohoj! Idag har det varit alla väder man kan tänka sig här i Melbourne, regn, hagel, sol och storm! En rent helvete om jag ska vara helt ärlig! Vi kämpade i våra varmaste kläder med frös som eskimåer ändå, vandrade runt på stan och besökte bland annat Melbournes kända marknad. Där köpte vi massa billig frukt, fick gratis melon (backpacker poäng!) och blev till och med erbjudna jobb!
Mot kvällen sökte vi upp Peter pan, en backbacker resebyrå ungefär och ändrade heeeelA resplanen!! De stackars grabbarna där fick jobba över 1,5 timme tack vare oss, det kommer bli en galen resa! Nästa vecka åker vi till Cairns, dvs andra delen av Australien och resten är hemligt tillsvidare, mohahaha!

Ikväll får ni njutningen av elins söta (och röda, konstant iskalla) tryne på marknaden! Enjoy!


Här har vi även Melbournes stora och urfina bibliotek som evan visade på vår sightseeing igår :)



Good morning mates!

Nu har vi återgått till våra glada underbara jag igen! 12 h sömn och vi är som födda på nytt :D

Det var ett par lugna 40 h på resande fot. Det som var jobbigt var kinesen som spydde bredvid oss och att Elins visum strulade när vi skulle hoppa på planet i Hongkong. Det kom en kines i glasögon och bad om att få kolla på folks pass och biljett, och när han kollat på elins så tog han det och sprang iväg medan vi inte fatta ett skit. Men de löste sig det med och nu ska vi utforska Melbourne på egen hand! 

Vårt cribb!





Melbourne

Vi lever och är framme! 
Gått runt hela eftermiddagen i stan, nu ska vi ta igen alla förlorade sömntimmar! Hörs imorgon!


Zzzzz

Med två timmar kvar i Hongkong börjar vi nu bli trötta, gnälliga och förvirrade! Vad är klockan? Är det kväll eller morgon? Vilken dag är det?? Varför står det att vårt plan ska till Adelaide? Så många frågor...

Vi fortsätter iaf yatzymatcherna, 5-3 till Elin, vilket är en bedrift då ankan fått yatzy alla gånger utom 3!






Soffpotatisar

Hallå där världen runt! Ligger vi i varsin kinessoffa i hong kong med nyborstade gaddar! Om några timmar (5,5 för att bra exakt) lyfter det sista planet till Melbourne. Än så länge har vi godis kvar, så denna resa blir nog inga större problem



I Hongkong!

Resan har hittills gått som på räls! 
Förutom att Ankan fick röntgas och kolla skorna i incheckningen och sedan lämnade fram fel boardingcard och sa att hon precis flugit från London, varpå flygvärdinnan svarade: you are IN London... 

Annars har vi sovit, ätit och spelat yatzy. Elin leder just nu med 1-0 i matcher! 

Såååå pigga efter 20 timmar på resa!


Jag som hatar maten på flygplan kunde faktiskt äta detta: kyckling med okänd substans på och okänd substans till, och så glass till efterrätt!


Mot landet i fjärran




Så slänge vi har vårt godis så kommer vi klara oss galant! Syns nästa år Sverige!

sista natten med sängen

I sista minuten har bloggen äntligen kommit till liv, men det var nära att vi sket i det många gånger! 
 
Sista natten hemma är det nu som gäller, förhoppningsvis blir det några timmars sömn i alla fall (om man bara kan få hjärnan sluta att fundera på vad man egentligen har glömt packa...) Men vafan, vi ska bara vara borta i ett okänt antal månader, så länge vi har varandra, godis, pass och pengar så klarar vi oss säkert. Den som lever (och följer bloggen såklart!!) få se helt enkelt!