Sydney

Det är en stor stad Sydney har vi kommit på! Många gator som går kors och tvärs och överallt! Pungdjur kommer man inte heller undan, även i staden följer de efter oss. 

Under våra första dagar här har vi i alla fall hunnit med att äta bbq på bondi beach, åka till Ikea för att fylla magar och godisfrådet, sitta ute under bar himmel och se på the hobbit, varit på sjukhuset i över en timme till ingen nytta, åkt massa buss, irrat runt på stan och skrivit ut cv:n och fått kontakt med några lägenheter vi ska kika på! Men nu måste vi lista ut hur vi ska fira de nya året, att planera är inte vår starka sida!


Sista dagarna på campet

Våra sista dagar spenderades mest åt att göra ingenting, vilket Elin uppskattade eftersom hon då hade någon att göra ingenting med! Men de saker vi gjorde var dock att leka lite i sanden, bygga sandslott och göra om emmy till en valross, vilket inte var så svårt!





OCH NU ÄR VI I SYDNEY!!!!

Regler på surfcampet




Julafton utöver det vanliga!

Julafton blev riktigt bra, bättre än förväntat till och med! Blev surf två gånger och på eftermiddagen slog vi på stort med kängru golf! En helt vanlig julafton i Australien!
På kvällen fick alla svenskar stå först o matkön (yes!!) och alla svenskar satt vid samma bord, sjöng lite svenska julsånger, njöt av vår glögg och grejer, inte tokigt alls! Blev en riktig tjockiskväll, så mätta att vi knappt kunde röra oss, precis så det ska vara!
Här på campet var det en buss med partyfolk som stannade över natten, så de festade hela kvällen, men vi chillade mest. Idag fortsätter festen, då alla andra firar jul idag. Emmy surfade på morgonen och sen blev det lekar hela eftermiddagen, sandslott, volleyboll och massa skoj, till och med Elin kunde vara med! Kvällen avslutades med lite Skype med våra nära och kära, det kändes hårt att vara så långt borta på jul, men vi hade det riktigt bra, nästa år, då jäklar!

Ikväll blir det kalkon och riktig australiensk middag, finklädsel krävs! Blir nog ännu en awesome kväll i landet down under, hörs senare!











Nu är det jul igen!

Nu är det jul här i australien! Detta inleddes med lite julsurfing redan klockan 7 på morgonen för emmys del, Elin strosar runt och får kramar från alla istället. Kunde varit värre! Elin ska öppna sitt paket idag (benet) och får äntligen ta sitt julbad, så då ska vi bli julfina!
Som tur är så har vi sparat pepparkakor, glögg och julmust från Ikea och våran bästa vän kocken har lovat att göra köttbullar ikväll! Bäst är han! Det betyder iallafall lite julkänsla här i värmen. Vi har även två Kompisar som kommer till campet och de har med sig massa gott godis till oss, godisfest!

Vi saknar alla där hemma idag och skulle göra vad som helst för att få vara med och dela på julskinkan och proppa i oss julgodis.
GOD JUL ALLIHOP ÖNSKAR TOMTARNA I AUSTRALIEN!



Djurlivet på spot-x

Ja förutom farliga stenar på stranden, är djurlivet här på campet väldigt bra. Är som ett bo på ett litet zoo nästan! Är det inte fåglar som låter som apor är det hundar som surfar, ytterst trevligt! Några av krabaterna vi stött på är:
Spindlar och spindelnät. Framförallt i vår första lilla barack fanns det gott om dessa varelser! Emmy hade också en förmåga att springa rakt in med huvudet först i spindelnäten, mycket bra egenskap.

Andra natten vaknade vi av att det lät som någon grävde sig in i huset. Denna någon var en vombat som hade försökt få tag i vår påse med havregryn, för den hade magiskt flyttat på sig ett antal meter. Mycket roligt uppvaknade!

Possoms/pungråttor
Överallt kryllar de av dessa små pungdjur. Tredje kvällen hade en av dem tagit sig in i vårt rum, även denna gången var det våra havregryn som lockade. Helt plötsligt skriker en tjej VAFAN ÄR DET DÄR??? Och alla flyger upp och där sitter pungråttan och stirrar chockat på alla. Med vattenflaskan i högsta hugg jagade emmy ut råttjäveln, som gnagt sig igenom tre påsar och spridit havregryn överallt.

Black red bellied snake
En söting som ringlade omkring på stranden. Bara lite lagom små giftig, alltid härligt att sola bredvid!

Stora Goa gigantiska insekter av alla dess slag!

En natt på sjukhus

Känsliga tittare och läsare varnas här för  upprörande bilder! Vi spenderade några timmar på sjukhuset igår, hade ju inte besökt det så vi tyckte de va dags. Vi fick åka ambulans för första gången, kan man bocka av det från att göra-listan!






Jul fint var de på sjukhuset iaf!




Latjolajban på surfbrädan!

Surfing äger! Vi hade inte direkt några förväntningar innan vi kom hit, utan tänkte mer att de skulle va lite fräckt att surfa, men satan i gatan så kul det är! Men framförallt... SÅ SJUKT JÄKLA JOBBIGT!! Efter två dagar plaskandes i vattnet kan vi varken röra armar, ryggar eller axlar, härligt med lite motion för omväxlingens skull! Vi har oftast två lektioner om dagen och varje lektion är två timmar, sweeeeet!

Vi båda två var faktiskt riktiga talanger till en början, stod upp och var awesome redan första lektionen, men nu verkar utvecklingen stå still och vi ställer mer krav dessvärre!!! Vi har haft lite otur med vågorna då och då, ibland är de riktigt aggressiva och hatar oss!! Men det är bara att slå tillbaka! Vi har fått i uppgift att bära brädan som att det vore vår mormor, inte släpa eller så, men i vattnet ska man behandla den som ett ex, slå, kasta och smiska!

Vi har köpt ett paket där man får alla bilder som tas under lektionerna, och där har vi sett det mesta.... Ni kommer att få er många skrattanfall efter att ha sett alla dom, det kan jag försäkra! Håll ut! Hälsningar surfstjärnorna emmy och elin

Spot x egna surfstrand!





Spot X

Livet på spot-X består av surf, sovande och ätande! Det började med att vi blev inslängda i en övergiven stuga längst bort på campet. Ingen visste vart det låg och ingen hade varit där på ett antal veckor kändes det som. Tjejen som visade oss den lilla baracken bad om ursäkt medan hon tog ut en macka ur kylskåpet som i princip kröp ut av sig själva. Vi tänkte inte så mycket på det utan begav oss för lunch och första lektionen. Skit kul var det och vi var helt lyriska efteråt! Sedan åt vi lite till och började spendera mer tid i vår barack. Då insåg vi hur förjävlig den var. Elen var inte på, kylen luktade ruttet och taket möglade. Det var döda djur i sängarna och väggen var igen tejpad. Ju mer man kollade ju mer fel hittade man. Vi var fyra svenska tjejer och en holländsk 30-åring som bodde där, men alla kom överens om att nej, vi kan inte bo här! Så vi gick till night managern som tidigare hjälpt oss med elen och klagade, och han var typ förvånad över att vi inte kommit tidigare. Han sa att inatt finns det inget att göra men han skulle försöka fixa det imorgon. Så lite motbjudande var det att hoppa i säng den natten. 
På morgonen var det surflektion klockan åtta sedan begav vi oss för att strida för ett nytt rum. En ny kille kom ut och han var inte lika tillmötesgående. Han försökte övertala oss att stanna i äckelstugan men vi stod på oss. Han suckade och fixade ett annat rum till oss, men vi måste kanske byta rum senare. Kan nu meddela att de sanerar HELA vår gamla barack och städar ur den. Så kändes som rätt beslut att byta kan vi meddela!

Somliga straffar Gud direkt

Idag har som sagt varit en slappe dag! Vi har dock varit duktiga och tvättat, men vi har alltid för mycket att tvätta så maskinen blir full och våra kläder blir aldrig rena... Och av någon anledning hatade Gud Elin lite extra idag, då han skickade fåglar för att skita på hennes nytvättade kläder! Vet inte om det var värt 8 dollar för att tvätta... Elin har också ätit världens godaste kycklingburgare som alla tipsat om här nere, medan emmy festa till med kebab. Sista natten vi får välja mat på mycket länge. Nej, nu blir det tidigt i säng för att vara redo för det sista äventyret, surfcamp! Vi förstår inte var tiden tagit vägen. Känns som igår vi satt i panik och precis slungat ut 35000 på saker vi inte hade någon aning om vad det var. Men nu i efterhand har det varit otroligt skönt och otroligt smidigt. Vi har gjort allt och lite till och det är inte en grej som vi ångrat! Men nu ska vi göra det bästa av surfcampet och förhoppningsvis vara riktiga proffs när det är slut, och även haft världens bästa julafton är ju planen. Äventyret fortsätter, to be countinued... 

Slänger in en snygg bild från när vi var på movieworld och dödade zombies! 

1 vecka till jul!

Idag är det sista dagen i Byron, imorgon drar vi vidare till surfcamp i spot x, där vi ska fira jul. Blir nog allt annat än normalt, men om man inte får fira hemma i snön så är surbrädan rätta platsen!
Idag är det vilodag för våran del, ladda batterierna för campet. Igår satt vi uppe och skrattade till klockan 6 på morgonen! En riktigt bra avslutningskväll för våra vänner! Två av dessa filurer ska även på surfcamp över jul, så det kommer nog bli en god jul!
Nej nu börjar vi bli nervösa, sista aktiviteten och slutet på resandet, känns sjukt sorgligt, men taggade på vad som komma skall!! Morsning

Lite bilder från gårdagens utflykt till fyren här i Byron! Äventyr med Cykelrace och hoppande kedjor!







Kommunikation på engelska!




Från oss alla, till er alla!

Gott och blandat från Byron bay!!
(Tyvärr inte godispåsen)








Lucia i Byron bay!

Inte så många som förstår sig på det här med lucia i detta land, men på något mirakulöst sätt så hade de matchat med en liten julkonsert just denna afton! Kalas! Alla fyra svennar, en norsk och den stackars lilla kanadensaren inskaffade huvudbonader för dagen, mössor, alvöron och renhorn! Fest och utgång med hela tomtegänget ut och alla hade en ytterst trevlig kväll!








Självmordshoppning!

Hippiehänget fortsätter! I förrgår hyrde vi och vårat lilla gäng här, cyklar och gav oss ut på picknick. Vi trampade till ett riktigt fränt ställe där man hoppar från klippor rakt ner i en sjukt djup damm. Där lattjade vi runt och plaskade lite, alla hoppade från en klippa som var ca 10 meter hög, men fanns även från 15 och 30(!!) meter! Det är dock bara idioter som hoppade från 30, för alla som hoppar därifrån skadar sig tydligen, lockande! När vi anlände till klipporna, som för övrigt är en gammal gruva, var det massa galna 13 åriga tjejer där som hoppade som galningar! Man kunde tro att det var deras sista dag i livet, så vi kände oss ganska ynkliga när vi var mesigare än de småttingarna...

Det var ett riktigt softis ställe, massor med magra hippies med världen största rufshår, det ska man tydligen ha här! Bob Marley look a likes!

På kvällen blev det såklart fest! Någon som är förvånad? Nej inte jag heller! Det har blivit en hel del party de senaste dagarna och den ena kvällen är mer spännande än den andra! Just nu så är inte emmy och urinvånarna direkt vänner, så det gäller att se upp!
Att vi står på benen tidigt varje morgon är ett mirakel! Mirakelbarnen emmy och Elin äger Australien!






Paddling med gobitar

Idag är ingen vanlig dag, nej för idag har vi paddlat kajak med delfiner!!!! 8.10 hämtade de oss, mulet väder och rätt så trötta svenskar var deg som hoppa in i bilen. Vi var väl inte för entusiastiska och förväntningarna var väl inte jätte höga. Men sakta men säkert växte spänningen och vi vaknade till liv när vi ska signa in oss och tanten skriker ut: TWO MORE FROM SWEDEN! Those dolphines better watch out, people from Sweden loves eating dolphins.... Eeeeeh  vänta lite, vaaa???? Haha vi fattade inget. Sedan var det bara hoppa i kajakerna och bege sig ut i vattnet, som faktiskt var lite kallt. Vågorna slog in över oss och ibland var det enda man såg en stooor våg. Vi paddlade till en udde där det brukade va delfiner, men inte en enda fena såg vi. Istället skulle vi ta oss i land för lite te och kakor, och för att ta sig i land för man tvungen att surfa in med kajaken. Skitlätt såg det ut, så när vågen kom paddla vi som attan och kajaken gick som en kanon genom vattnet. Sen började båten dra mot sidan och i panik satte båda ner sina paddlar i vattnet och då tog det bara någon sekund innan det låg två svenskor och asgarvade i vattnet. Kajaken åt ett håll och vi åt ett annat. En vänlig guide kom och hjälpte oss upp igen, så det var bara hoppa på nästa våg för att ta oss ibland. Denna gången satte ingen ner sin paddel och det gick riktigt bra, tills vi nästan var i land för då valde båten att kollapsa igen, och vi trillade rakt ner i sanden. Alla andra hade tagit sig helskinnade till stranden, förutom team Sweden, ingen är förvånad! 

Sedan blev de som sagt kakor och vi fick ge tips på hur man bäst tillagade delfin och hur det smakade. Vi meddelade att de smakar gummi och kyckling och att de ska tillagas på grillen med vitlök och lemonjuice. Samtidigt började vi skymta delfiner långt ute i havet. Detta är väl det närmaste delfinerna vi kommer komma tänkte vi och hoppade i kajakerna igen. Men tio minuter senare såg vi dem igen. Eller ja, Elin såg dem. Emmy kollade åt fel håll och för långt bort och såg inte en enda fena, medan Elin skrek och pekade vart hon skulle kolla. Sedan kom de simmande mot oss, och vi var omringade. 20 delfiner hoppade runt oss, vissa bara två meter ifrån vår kajak. Så häftig känsla att vara mitt i flocken. Vi har ju ingen vattentät kamera så så många bilder blev det ju inte direkt, men vi minns! Vi vet inte om vi hade tur eller om alla ser så mycket delfiner, men coolt var det hur som!!!

Sedan var det dags att bege sig hemåt. Armarna började bli slitna men vi skulle ändå race:a med några canadensare. Vi ledde överlägset tills dem fick tag i en våg, krockade med vår kanot så vi snurrade runt och dem flög iväg. Inget FairPlay där inte... Sen var deg bara det där problemet att ta sig i land igen. Denna gången satte bara Elin ner sin paddel för att försöka styra, och det gick riktigt bra, till att börja med. Sedan välte vi för tredje gången denna dag medan i princip alla andra tog sig i land torra och glada. Kajaken tog sig till stranden själv och vi kom plumsandes efter. Man måste ju som sagt bjuda på sig själva!

Riktigt riktigt bra morgon, även om solen lyste med sin frånvaro så var vi nöjda och belåtna. Men nu får solen gärna visa sig för vi är trötta på moln nu. Två dagar utan sol, detta är inte okej.

Bjuder på en bild från igår istället! Det kryllar av svenskar här, vi är överallt helt plötsligt. Swedish holiday maffia!

Thors ilska

Bara för vi inte kunde se Thor igår så visar han sin ilska idag! Vi hade planerat våran första (!!) heldag på stranden, men vädret ville annat. Lite molnigt övergick till mulet som blev regn och just nu vräker regnet ner och det blixtrar och åskar som bara den. Vi ska försöka ta oss till andra sidan gatan senare med hostel:et och äta med för 5 dollars, men frågan är om man ens kan ta sig dit... Håll tummarna att det blir bättre väder imorgon, att paddla kajak i detta väder ser jag inte fram emot...




Byroooon

Nu har vi intagit det omtalade Byron Bay. Vi har knappt hört ett enda dåligt ord om detta ställe så förväntningarna är inte direkt låga. Det första vi gjorde var att dö på stranden i några timmar, vädret var sådär men på kvällen lös elins rumpa ändå som ett stoppljus, trodde vi passerat det stadiet, men icke!
På kvällen lyxade vi till det i med lite tacos som vi knåpade ihop. Vi handlade ett och ett halvt kilo kött på rea, så nu blir det köttfärs av alla dess slag de kommande dagarna. Efter det var det biomys som gällde, lägligt nog var det cheap-tuesday och halva priset på alla filmer. Vi ville se Thor 2, men de visade inte den så det fick bli en komedi i form av Delivery Man, helt ok film men lite för känsloladdad, vi är inte vana vid sånt nu förtiden... Emmy fick dock bottenskrapet av popcornen helt gratis, så det var bra! Sedan blev det tidigt i säng och sova utan att ställa alarm, DET var lycka kan jag lova! 





Annars gillar emmy att sova har jag märkt! Några utvalda sovbilder från resan, men långt från alla!

Surfers paradise

Amen hallåååå paradiset, här är vi!! Nu har vi spenderat fyra najsiga dagar i surfers paradise, party staden nummer 1! Anledningen till att alla åker hit är för att det alltid är bra väder och alltid fullt ös på landets hetaste klubbar! Vi fick till exempel veta att Justin Bieber hade varit här och festat ett par dagar innan vi kom och att vi hade varit i brisbane samtidigt som honom... Mycket man inte vet! Men vi hade bokat in tre dagar på tre olika tivolin, movie world, seaworld och wet and wild!
Vi skulle på ett hostel som hette sleeping in, vi hade knappt hört talas om detta, så inga större förväntningar, men när de kom och hämtade oss på busstationen i limo var vi bra nöjda! Bra första intryck!!! 

Det första vi gjorde här var att traska för att kolla in playan ett slag, men på vägen blev vi stoppade och blev pålurade en barrunda. De skulle ta oss till de fem populäraste partyplacen i surfers, gratis inträde och gratis drink på alla ställen, m.m. Mycket trevligt tyckte vi och bokade dagen därpå! Vi skulle träffas redan klockan 5 på kvällen (vi kom klockan 6 och missade maten, för att vi hade varit på seaworld hela dagen). Kvällen började riktigt bra, skrattade, bowlare och härjade, men när vi kom till klubb nummer fyra började vi bli jääävligt tröttta, vi bet ihop, men gick sedan hem runt 12 tiden. Då hade vi party i vårt kök (första gången vi haft ett eget kök, det var fantastiskt!!), det var perfekt placerat, då alla passerar vårt fönster när man går in, så detta fönster användes som dörr mer eller mindre alla kvällar, till och med de välkända virre och mäk hittade hit igen! Emmy trillade dock ut ur fönstret en gång och dundrade in i en trävägg, men det är en annan historia!

Hostelet slutade aldrig att imponera, det var goonpong och goonbong varje kväll, billig och god mat, awesome personal och himla go stämning! Detta hostel ligger och slåss uppe på hostellistan från och med nu!
Även alla nöjesparkerna levererade, vi har sett as häftiga djur och shower på seaworld, så som isbjörnar, konstiga vattendjur, jetski och delfinshower, får inte heller glömma att svampbob och hand vänner bor här, man skulle nog kunna kalla stället spongebob world!
Wet and wild hade de mest awesoma vattenrutshbanorna!! Den bästa måste nog vara en då man stängdes in i en kapsel hööögt upp i luften och så helt plötsligt försvinner golvet och så åker man raaaakt ner i en tunnel och snurras runt i en loop. Annars gillade vi de mesta, många banor då man satt i badringar och gled for som attan åt alla håll och kanter!
Sista parken var movie world, dit vi åkte med en holländsk tjej, där är det mest bergochdalbanor, läskiga som rackans, inget meseri på det stället! Tyvärr var det ganska långa köer, ca 40 min till varje attraktion, men det var det värt! Vi spatserade runt i de mysiga filmstäderna som de byggt upp, hälsade på scooby doo och andra kändisar, det visade en 4D film av ice age, en mysigt julig version!

Sista kvällen var vi bokstavligt talat dööööda, köpte svensk kebabpizza på den svenska pizzerian och fick ny kraft! Vi slängde på oss lite anständiga kläder och följde med alla ut och skakade ass, blev en riktigt rolig kväll och ett kanonavslut på denna vistelse! Eller nej, det bästa slutet var att vi dödade en kackerlacka i köket med en stekpanna, men tydligen lägger dom ägg när de dör(??) så tur att vi drog! 




Sista dagen i brisse

Sista dagen i Brisbane var en varm sådan och på agendan stod det.... FOTBOLLSTURNERING! Laddade till tårna var vi redo för att sparka folk på smalbenen och på utsatt tid och plats stod vi redo för att möta våra lagkamrater som bestod av... Inte en enda jävel. När vi hade skrivit upp oss till denna turnering stod en tid och plats där vi skulle vara, men inte ett tecken på någon fotbollsturnering var det där. Vi vandrade omkring och letade i en timme, ringde hostelet, men de visste inget. Besvikna och irriterade gick vi istället och shoppade, nästan lika roligt tyckte Emmy, Elin var inte lika road.

På kvällen mötte vi sedan upp några vänner från airlie beach för att ta adjö av Brisbane, som varit riktigt riktigt bra! Kvällen slutade i tomteluvor, mustascher och Emmy som gör masken på dansgolvet. Bra avslut på bra dagar, vi gillar't!




Wierd

Sjuka saker i Australien:

Denna konstiga spindel/kryp/insekt/tigeransiktade varelse: 




Att gå och göra sig redo för att hoppa upp i sängen för att sedan komma tillbaka och inse att det inte är Emmy som ligger i hennes säng utan en okänd kille från Indien som valt att däcka där. Dreglar och svettas som tusan gör han och är omöjlig att väcka. Både Emmy och jag skrattade gott när chocken lagt sig!



Att alla säger Hi, how are you? När de hälsar men de bryr sig aldrig om man svarar. Som när man kommer till kassan och ska betala och det första de säger är Helo, how are you? Då förväntas de ju ett svar kan man tycka, men svarar man att man må bra och sedan hur den andra mår då får man konstiga ögat och en suck tillbaka och något mumlande om att allt är bra tack. Wierd!

Hur vattnet smakar... Finns inget vatten som Sveriges!



Upptäcksfärd i brisbane

Idag har det för omväxlingens skull varit riktigt fint väder här i brisbane och därför planerade vi in en tur till stadens lagun. Vi tog vårt pick och pack och hoppade på en färja för att komma dit, här kan man använda färjor på floden istället för att åka buss, hur brilljiant?!! Vägen dit var super nice, läcker utsikt, fina byggnader etc. Vi kom iväg ganska sent eftersom det var en lång natt dagen innan, så vid två tiden var vi på plats. Där slängde vi upp våra handdukar på fakestranden och sov ett par timmar till. Soft.
Nu har vi precis lagat oss lite fisk, den ska bara smältas innan det är dags för ett litet träningspass. Emmys träningsvärk har precis försvunnit från förra passet (4 dagar sedan) och är redo för att inte kunna gå på ett par dagar igen!












Testikelätning!

Ätartävlingen igårkväll gick inte riktigt som väntat.. Istället för att bara Elin var med, så var vi båda med och avnjöt smaken av kotestikel! Vilken delikatess! Emmy åkte ut redan första deltävlingen, kväljningarna övervann "viljan", men Elin smaskade i sig testikeln utan en grimas! Näst upp på menyn var gristunga. Utsökt tyckte Elin och åt upp snabbast av alla. Nästa rätt var en härlig kycklinghjärna, tyvärr var inte Elin snabb nog här, men åt upp hela hjärnan. Slemmigt men mättande! 3 plats för elins del, gratulerar!
Sen blev till att skölja ner allt äckel med en massa drinkar, öl och goon, men av någon anledning så smakade alla elins drickor hjärna hela kvällen, lyckans ost!



Livet i brisbane

Nu har vi slagit ner våra rövar i storstaden ett tag! Vi liftade med våra svenska vänner, virre och mäk, hit och har hängt med dessa knasbollar sedan dess. Tanken är att vi ska stanna här närmare en vecka!
Det hela började med att vi åkte vilse och inte kunde hitta hostelet, så vi bestämde oss för att cirkulera runt på lite sight seeing runt kvarteret i en timma extra. Det var en riktigt katastrof tur och alla höll på att dö av skratt, härligt!
Samma kväll skulle vi träffa några tokstollar som vi träffade i Cairns, vi fick stressa in i duschen och rusa ut i Brisbanes nattliv! De tog oss till ett par barer och sedan till en stor nattklubb där det dansades ett tag, men vi var alldeles för trötta för att ge järnet, så vi släpade oss hem och sov istället (klockan var ändå närmare tre!!).
Dagarna har sedan spenderats strosandes på Brisbanes shoppinggator, det har blivit mycket hungry Jacks hamburgare och gottigott från Ikeapåsen. Tjocka? Nej, smällfeta! Virre och mäk har även bjudit in oss på filmkvällar i deras van, vad vi har saknat att kolla på movies! Vi firade även vår egna lilla advent med ikeas glögg och pepparkakor, smakexplosion för smaklökarna, sååå gööött! Som ketchup på moset så tryckte vi ihop oss och kollade på förta avsnittet av julkalendern.
Ikväll ska vi skåda Elin när hon äter äckliga djur och testiklar, håll tummarna!